Back to All Events

Misa Criolla - Latinsk messe med koret Samklang og solist Hanne Tveter

  • Tromsø Domkirke 2 Sjøgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Om Samklang

 

Samklang går latino !

Blandakoret Samklang – en frisk gjeng med rundt 30 glade og dyktige sangere - gyver gjerne løs på nye sjangre.
Samklang begynner å nærme seg 40 år på korkrakkene. Stiftet i 1980. Opprinnelig fra Kvaløya, men har for lengst inntatt det urbane bylivet. Koret har hatt mange spennende prosjekter, blant annet egenprodusert oppsetning med Queen-musikk med Jørn Lande som solist, Steeleye Span-musikk; engelsk folk-rock-band hvor en av de kvinnelige vokalistene – Gay Woods fra gruppa gjestesang. På tidlig 1990-tallet hentet vi selveste Ward Swingle til et seminar for sangere fra hele Nord-Norge.

Vi synger nesten hvor-som-helst og for hvem-som-helst. Både fut og fant og kongen og dronninga har vært blant vårt publikum.

Kirker er ofte flotte konsertarenaer. Samklang var de som startet fenomenet midnattskonsert i Ishavskatedralen; vår årlige vårkonsert ble i mange år satt opp med start kl 23. Nå er midnattskonserter en turistmagnet gjennom hele sommeren i Tromsø.

Som alle andre kor er vi utenlands av og til. Siste tur var til Krakow, men York og Scarborough, Dublin, Sverige og Danmark har også vært reisemål. Og snart skal vi ut på tur igjen.

Men nå ser vi virkelig fram til høstens konsert med Søramerikanske latinorytmer. Det kommer til å svinge – garantert!

OM HANNE TVETER:

Hanne Tveter er en av våre høyt profilerte jazz- og verdensmusikkartister som de senere år har banet veg for spennende sjangermøter. Med stor stilsikkerhet formidler hun et bredt spekter av blant annet latinamerikanske stilarter og flamenco. Hanne har utgitt fem soloalbum skildrer ulike musikalske reiser og møter mellom norske røtter og latinske rytmer. Hennes tre siste album “My Footprints” (2016), ”Oslo-Madrid”(2015) og ”Cruxando Fronteraz/ Å krysse grenser” (2011) har høstet gode kritikker i både inn og utland. “ Flotte stemmeavtrykk ”, ” Fargerikt og forførende” og ”Mesterlig formidling” har vært noen av karakteristikkene. Hanne har de senere år turnert i Norge, México og Spania med sine world og jazz konserter.

 

Pris: kr 250,-/150,- (stud)
Billetter: aurorabillett.no
Arr: No Siesta Fiesta/Samklang